Grafički design je vrsta primjenjene umjetnosti koja najčešće uključuje kombiniranje tipografije, ilustracije, fotografije i štampe kako bi se vizuelnom komunikacijom prenjela neka ideja ili poruka, u svrhu informisanja, uvjeravanja ili educiranja.

U novije se vrijeme grafički design podjednako bavi i novijim tehnologijama, primjerice videozapisima, filmovima ili multimedijom. Premda uglavnom vezan uz 2D, ne isključuje i bavljenje 3D objektima (ambalažom, industrijskim dizajnom). Iako oblikovanje formi zahtjeva kreativnost i poznavanje stilova, dvije su bitne stvari koje čine grafički design različitim od umjetnosti i primjenjenih umjetnosti, a to su:

Poruku je potrebno oblikovati tako da je prepoznatljiva i razumljiva namjenjenoj publici
Dizajner mora voditi računa o tehničkoj izvedbi

Kvalitetna reklama Vašeg preduzeća je ključna za poslovni uspjeh. Mi Vam nudimo osmišljavanje vizuelnog identiteta koji će biti jasan i prepoznatljiv svima. Grafičko oblikovanje čini firmu, reduzeće, proizvode ili usluge posebnim i jedinstvenim u odnosu na konkurenciju. Kreativni proces započinje od informacija, prema detaljima kojima se vrši oblikovanje i kompozicija.

Obično se kaže da: “Stil stvara brand”. Naša misija je oblikovanje novih vizuelnih identiteta i podrška već postojećim brend identitetima. Osiguravamo kompletna idejna rješenja koja objedinjuju grafički design, redesign i profesionalnu izradu. Za optimalne rezultate u poslovanju veoma važan je i vizuelni identitet. Naš tim stručnjaka iz područija marketinga, grafičke tehnologije i designa, saslušat će Vaše želje i predložiti idealno rješenje.

Veoma uspješno kreiramo logotipe za firme, brošure, prospekte, plakate, formulare, razglednice, akreditacije, ambalaže, podsjetnice, memorandume, koverte, flyer-e, priručnike, knjige, etikete, oglase, reklame, natpise, letke… Znači nudimo kompletan servis od podsjetnica do natpisa Vaše firme, a također radimo savjetovanje i planiranje Vašeg marketinškog nastupa.